TAB Gıda

Türkiye’de 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başlamıştır.

Hızlı servis sektöründeki öncülük misyonundan, kalite ve sağlık ilkelerinden asla taviz vermeyen TAB Gıda, Türk halkını yeni lezzetlerle buluşturmaya devam ederek, 2007 yılında Napoli'nin geleneksel ve nefis  'İtalyan' lezzetlerini sunan Sbarro®'yu bünyesine katmıştır. 30’a yakın ilde 90’a yakın restoranı ile Napoli'nin geleneksel ve nefis İtalyan lezzetlerini hızla hayatımıza sunan Sbarro®'nun tüm Dünya’yla paylaştığı yüzlerce lezzet; deneyimli ve profesyonel TAB Gıda ekibiyle Türkiye'nin birçok noktasına ulaşmaktadır.

Yine 2007 yılında TAB Gıda bünyesinde faaliyete geçen diğer bir marka, özel baharatlı tavuk parçalarını Türk halkıyla buluşturan ve "Bu Tavuğu Seveceksiniz" sloganıyla yola çıkan Popeyes®'tır. Geleneksel tariflerin sıra dışı Louisiana mutfağıyla buluştuğu Popeyes®, eşsiz lezzetlerini Türkiye'de her geçen gün büyüyen restoran ağı ve bugün 40’tan fazla ilde 150’den fazla restoranı ile müşterilerine sunmaya devam etmektedir.

Eylül 2010 yılından bu yana ise Dünya’da eşi benzeri bulunmayan rosto sandviçler ve kıvırcık patatesleriyle benzerlerinden ayrışmayı başaran Arby’s®, TAB Gıda güvencesiyle ülkemizde hizmet vererek, Türk tüketicilerinin de vazgeçilmezlerinden biri olmayı başarmıştır. Farkı, lezzetinde gizli olan özgün menüleri ile geleneksel fast food algısını değiştiren Arby’s®,  TAB Gıda bünyesine katılmasının ardından hızlı bir büyüme gerçekleştirmiş ve şuan Türkiye genelinde 50’den fazla şubesi ile hizmet vermektedir.

2013 yılında ise TAB Gıda, 20 yıllık deneyimini işin ustalarıyla birleştirerek Usta Dönerci® markasını yaratmıştır. TAB Gıda, Usta Dönerci® markasıyla konusunda uzman çalışanları ile birlikte en doğru ve uygun ürünü, en uygun fiyat ve en üstün hizmet kalitesi ile bütünleştirerek müşterilerine sunmayı hedeflemektedir.

Usta Dönerci®'nin benzersiz lezzeti özenle seçtiği malzemelerden ve geleneksel hazırlanış yöntemlerinden gelmektedir.  Klasik yapılış yöntemlerinden ödün vermeden yüksek hijyen koşullarında ürünler hazırlayan Usta Dönerci®, her zaman ve iyi kalitede, güvenilir, leziz ürünler ve döner çeşitleri sunmaktadır. TAB Gıda, Usta Dönerci®'de müşterilerini  Anadolu'nun binlerce yıllık lezzet geleneğini yaşamaya davet etmektedir. Usta Dönerci® bugün 30'a yakın ilde 50’dan fazla restoranıyla Türkiye çapında hizmet   vermektedir. 

Dikey Entegrasyon

1000’e yakın restoranının hiçbir aksaklığa maruz kalmaması amacıyla TAB Gıda, üstlendiği misyonun bir gereği olarak sunduğu tüm ürün ve hizmetlerde en yüksek kalite standartları sunabilmek adına ihtiyacı olan çeşitli alanlarda kardeş şirketlerinden destek almaya başlamıştır. Türkiye genelindeki geniş restoran ağının her türlü lojistik ihtiyacını Fasdat isimli kardeş lojistik şirketinden karşılamakta, böylece mümkün olan en kısa sürede en kaliteli hizmeti müşterilerine sunmak için kendi olanaklarını yaratmaktadır.

Bunun yanında TAB Gıda, restoranlarında kullanılan standart  ekipmanlarının bakım-onarımı için MES adlı kardeş şirketinden destek almakta ve pişirme platformlarını da MES'ten tedarik ederek müşterilerine her restoranında aynı standartta hizmet sunmaktadır.

Yeni açılan restoranlarının inşaat, mimarlık ve proje hizmetleri için ihtiyaç duyduğu desteği de bu alanda faaliyet gösteren kardeş şirketi EKUR'dan alan TAB Gıda, böylece hem yeni kurulacak hem de mevcut restoranları için güvenli ve hızlı bir büyüme sağlamaktadır.

TAB Gıda, ürünlerinin lezzetinde büyük paya sahip olan hamburger ekmeği ihtiyacını, yine kardeş şirketi olan ve aylık 15 milyon adet hamburger ekmeği üretim kapasitesi bulunan Ekmek Unlu Gıda San. ve Tic. A.Ş.'den karşılamakta, böylece müşterilerine en lezzetli ve en yüksek standartlarda ürünler sunabilmeyi hedeflemektedir.

Eğitim

TAB Gıda, müşterilerine daima en kaliteli ve hızlı hizmeti sunabilmek adına çalışanlarına oldukça donanımlı bir eğitim vermeye başlamış ve bu amaçla TAB Akademi'yi kurmuştur. Bu akademi sayesinde tüm çalışanlarına sektör hakkında oldukça donanımlı bir eğitim sunmakta olan TAB Gıda, çalışanlarının ilk günden itibaren gıda güvenliği, müşteri ilişkileri, gıda teknolojileri, elektro-mekanik ve pazarlama gibi alanlarda dersler almasını sağlayarak, genç ve profesyonel yönetici adayları yetiştirmektedir. TAB Gıda, kendi içinde tamamıyla bir akademi prosedürü izleyen TAB Akademi sayesinde a'dan z'ye konusunda uzman çalışanlar yetiştirmeye devam etmektedir.

Kalite

Gıda güvenliği ve kalite standartlarına büyük önem veren TAB Gıda, bünyesinde bulundurduğu her markanın ürünlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmasını ilke edinmiştir. TAB Gıda restoranlarında tüketiciye sunulan tüm et ürünlerinde dana eti ve tavuk eti kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ürünlerde Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun olmayan herhangi bir  kullanım yoktur. Tüm ürünler sevk, pişirme ve servis standartları ile sağlık ve hijyen açısından uluslararası kalite standartlarına yüzde 100 uygun olarak hazırlanmaktadır.

Restoranlara giren tüm etler, BRC sertifikalı tedarikçilerden kapalı bir şekilde alınarak lojistik firmasının -18ºC sıcaklığındaki araçları ile sevk edilmektedir. Sevkiyat araçları restoranlara ulaştığında, yöneticiler tarafından araç ve etlerin sıcaklıkları kontrol edilerek, kayıt altına alınmaktadır. Teslimat sırasında son kullanma tarihleri ve ambalajlama prosedürleri kontrol edilen etler, soğuk zincir kırılmadan restoran depolarına taşınmaktadır. -18ºC ve (1-4)ºC olan depo sıcaklıkları üzerlerinde sıcaklık göstergeleri olmalarına rağmen manüel olarak her gün en az 3 defa ve her sevkiyat öncesinde termometre ile kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra tüm Türkiye’deki sevkiyatların takibi ve sevkiyat sırasındaki araçların sıcaklıkları ise izlenmektedir.

TAB Gıda tarafından tüm gıda ürünleri için özel sıcaklık ve tutma süresi standartları belirlenmiştir. Bu standartlar ürünlerin en iyi kalitede olmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca restoranlarda kullanılan tüm pişmiş etlerin iç sıcaklıkları maksimum 3 saatte bir defa olmak üzere günde 5-6 kez kontrol edilmektedir. Bu kayıtlar en az 3 yıl restoran arşivinde de saklanmaktadır.

Pişirme prosedürleri çiğ ette bulunması muhtemel olan tüm patojen (hastalık yapıcı) mikroorganizmaları öldürmek üzere dizayn edilmiştir. Tüm etler iç ısıları minimum 70ºC olarak pişirilmektedir.

Bununla birlikte restoranlarda servis edilen ve yağ içeren sosların yağ oranlarımız yüzde 50 oranında azaltılmıştır. Ekmeklerde de lezzet arttırıcı maddeler bulunmazken, şeker ve tuz ise minimum seviyelerde bulunmaktadır. Restoranlarımızda sunulan patatesler ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilirken; dondurma, milkshake gibi sütlü ürünler ise gerçek sütten imal edilmektedir.

Restoran zincirlerimizde tüm çalışanlar ‘Gıda Güvenliği’ ve ‘hijyen’ konusunda sertifikalı eğitime tabi tutulmaktadır. Tüm çalışanlar el yıkama prosedürlerine mutlak surette uymakta; personel ellerini her 15 dakikada bir minimum 38ºC su ile yıkanmaktadır.

Tüm tedarikçilerde BRC sertifikası ve uygulaması olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk kategorisine göre TAB Gıda Kalite Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Eksikliklerin giderilmesinden sonra tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda müşterilerine hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunularak müşteri memnuniyeti arttırılmaktadır.

Sosyal Sorumluluk

TAB Gıda, düzenlediği organizasyonlarla sosyal sorumluluk bilincini ortaya koymakta ve özellikle genç kitleyi hedef alan projelerle, gençlerin sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. TAB Gıda, bütün bütçesini reklam veya tanıtım faaliyetlerine harcamaktansa, yatırımlarını gerçekten müşterilerine faydalı olabilecek etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine yönlendirmekten kaçınmayan bir firma anlayışına sahiptir. için fırsat vermiştir.

İş Ortakları

Restoranlarında kullandığı hammaddenin tamamını yurt içindeki büyük tedarikçilerden karşılayan TAB Gıda, Unilever, Pepsi, Fritolay, Turkcell, Vodafone, Namet, Beypiliç, Exotic, Özgörkey, Atakey, Assan ve BTA gibi Türkiye'nin ve Dünya’nın en güvenilir markalarıyla birlikte çalışmaktadır. 

Misyon

Türkiye’de sektörünün lideri olan TAB Gıda'nın en önemli misyonu, Türk halkını sağlıklı ve lezzetli ürünleriyle buluşturmaya devam etmek, bunu yaparken hızlı ve güler yüzlü hizmetiyle tüm müşterilerinin restorandan memnun ayrılmasını sağlamaktır. Restoran sayılarını her geçen gün arttırarak Türk halkına daha çok noktadan hizmet ulaştırmaya çalışan TAB Gıda, sektöründeki liderliğini kaliteli ve lezzetli ürünlerinin verdiği güvene ve profesyonel iş anlayışına borçludur. Türkiye'nin istihdamına da büyük katkı sağlayan TAB Gıda'nın tedarikçi şirketleriyle beraber çalışan sayısı 15.000'in üstüne çıkmakta, bu da TAB Gıda'nın Türk ekonomisine olan katkısını göstermektedir.

Vizyon

Müşterilerine en yüksek standartlarda ürün ve hizmetler sunmayı kendine ilke edinmiş olan TAB Gıda, gelecekte de bu misyonunu sürdürmeyi ve daha çok noktadan daha çok müşteriye ulaşarak sağlıklı ve lezzetli gıda anlayışını yaymayı hedeflemektedir. Gerçekleştirdiği başarılı sosyal sorumluluk projeleriyle gençlerin gelişimini hedef alan TAB Gıda, ilerde de bu misyonunu koruyarak daha çok gence ulaşmayı ve restoran sayısını arttırarak sağladığı istihdamla ülke ekonomisine daha büyük katkılarda bulunmayı hedeflemektedir.

TAB Gıda'nın ödülleri için tıklayınız.