TAB Gıda Hakkında

Türkiye’de 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King®’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başlamıştır. Türkiye’deki faaliyetlerine 1995 yılında TAB Gıda bünyesine katılmasıyla başlayan alevde ızgara ateşinin kralı Burger King®, kısa sürede restoran zincirlerinin halkalarını çoğaltarak vazgeçilmez lezzetlerin adresi olmuştur ve bugün Türkiye genelindeki 650'den fazla restoranı ile lezzet düşkünlerine hizmet vermektedir.

Hızlı servis sektöründe kalite ve sağlık ilkelerinden asla taviz vermeyen TAB Gıda, hayatın en lezzetli dilimini sunan Sbarro®'yu Türk halkı ile 2006 yılında buluşturmuştur. Kısa sürede Türk halkının da beğenisini kazanmış Sbarro® lezzetleri Türkiye genelinde 80 restoranı ile birçok noktaya ulaşmaktadır.

TAB Gıda, eşsiz lezzet formülleriyle geleneksel lezzetlerini otantik tatlarla birleştiren, 12 saat önceden özel baharatlarla marine edilen, çıtır çıtır ve sıcacık servis edilen Popeyes® tavuklarını Türkiye’deki tavuk severler ile 2007 yılında buluşturmuştur. Popeyes®, Türkiye’de 200’ü aşkın restoran sayısına ulaşarak, tavuktan vazgeçemem diyenlerin lezzet durağı olmaya devam etmektedir.

 

Sıra dışı ve doyurucu lezzetlerin vazgeçilmez adresi Arby’s®, Türkiye’de TAB Gıda güvencesiyle 2010 yılında hizmet vermeye başlamıştır. ‘’Etçiyiz Biz” diyenlerin vazgeçilmez adresi haline gelen Arby’s®, Türkiye genelinde 70’den fazla restoranında geniş ürün yelpazesiyle lezzet tutkunlarına fırınlanmış dana etinin en özel halini sunmaktadır. 4 saat ağır ağır fırınlanmış dana etinden özenle dilimlenmiş Roast Beef,  özel baharatlarıyla 12 saat marine edilmiş 4 saat fırınlanmış biftek eti, 16 saat fırınlanmış özel Arby’s® teknikleriyle fümelenmiş kaburga eti ile et tutkunlarının gününe lezzet katmakta; sırrı şeklinde değil, lezzetinde gizli olan Curly Fries ile benzersiz seçenekler arayanların tek adresi olmaya devam etmektedir.

 

2013 yılında, 20 yıllık deneyimini işin ustalarıyla birleştirip Türkiye’nin döner restoran zinciri Usta Dönerci® markasını yaratan TAB Gıda, konusunda uzman çalışanlarıyla yüksek kalitede ürünlerini, uygun fiyat ve üstün hizmet kalitesi ile bütünleştirerek misafirlerine sunmaktadır. Usta Dönerci® ürünlerinin benzersiz lezzeti, özenle seçilen malzemelerden gelmektedir. “Güvenilir Kaynaktan Lezzetli Et, Hızlı Servis, Ulaşılabilir Fiyat” politikasından ödün vermeden, uluslararası kalite standartlarında üretim yapan tedarikçilerle çalışan Usta Dönerci®, misafirlerine her zaman kaynağı belli, kaliteli malzemeler ile hazırlanmış leziz, zengin ve ekonomik menüler sunmaktadır. Lokal lezzetleri menüsünde bulunduran Usta Dönerci®, özel sosu ve mis gibi tereyağıyla vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan nefis iskenderi ve doyurucu enfes dürümleri ile hızlı servis restoran sistemiyle modern bir şekilde hizmet vermektedir. TAB Gıda, Türkiye genelindeki 130’dan fazla Usta Dönerci® restoranında, misafirlerini geleneksel lezzet deneyimi yaşatmaya davet etmektedir.

 

2019 yılında kurulan Usta Pideci®, TAB Gıda’nın çeyrek asırlık tecrübesi ile Usta Dönerci®’ den sonra kendi yarattığı ikinci markasıdır. Özenle seçilen malzemeler, güvenilir kaynaktan gelen şarküteri ve dana eti ile klasik yöntemlere sadık kalarak hazırlanmış nefis pide çeşitleri sunan Usta Pideci®, “50 cm’lik Dev Pideler!” sloganı ile pide severlere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

DİKEY ENTEGRASYON

 

TAB Gıda, hızlı servis restoran zinciri kategorisinde dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosistemi kurmuştur. TAB Gıda’nın sistemi, gıda işletmeciliği konusundaki tüm sorunları kendi bünyesinde çözen bir sistemdir.

TAB Gıda markalarında kullanılan tüm et ürünleri Amasya'nın Suluova İlçe’sinde kurulu ve Grup şirketi olan ileri üretim teknolojisine sahip %100 takip edilebilirlik sistemi ile donatılmış Ekur Et Entegre tesislerinde üretilmektedir. Tesis, 100.000 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan 40 bin metre kare kapalı alanda, ortalama 5000 adet kapasiteli büyük baş hayvan besiciliği yapmaktadır. Yerel ve uluslararası standartlara uygun et üremi yapan, kesimden paketlemeye tamamıyla entegre bir üretim sistemi özelliğindeki Ekur Et Entegre, yılda 100.000 büyükbaş hayvan kesimi ve yıllık 33.600 ton karkas et işleme kapasitesine sahip Türkiye’nin en gelişmiş, son teknoloji tesisidir.

TAB Gıda markalarının patates ihtiyacını karşılayan, diğer bir grup şirketi olan, Afyon’da bulunan, Türkiye’nin en büyük patates işleme fabrikası Atakey, yıllık 80.000 ton kızartılmaya hazır patates üretimi ile dünyanın en büyük üreticilerinden biridir. 40.000-45.000 dekar tarım arazisinde 150.000-160.000 ton ham patates ekimini sözleşmeli tarım çerçevesinde gerçekleştirmektedir. En ileri teknoloji ile işlenen patatesleri sadece Türkiye’deki restoranlara değil, Çin’e de ihraç etmektedir. 22.000 ton mamul ürün ve 70.000 ton hammadde deposuna sahip olan Atakey hâlihazırda ortalama ayda 4.500 ton Türkiye, 2.500 ton ise Çin’ deki farklı bölgelere olmak üzere aylık 7.000 ton dondurulmuş parmak patates üretimi gerçekleştirmektedir.

TAB Gıda, pizza hamurundan hamburger ekmeğine kadar birçok unlu mamul ihtiyacını ekosistem şirketi Ekmek Unlu Gıda’dan karşılamaktadır. Ekmek Unlu Gıda Fabrikası, hamburger ve sandviç ekmeği ile biscuit ekmeği, panini, baget ekmeği ve pizza hamur üretim kapasitesine sahiptir. Aylık 40 milyon hamburger ekmeği ve 3 milyon adet tost ekmeği ile Türkiye’nin en büyük ekmek üretimi yapan fabrikalarından biridir. İleri teknolojisiyle kendi alanında dünyanın sayılı tesislerinden biri olan Ekmek Unlu Gıda, iki fabrikasında toplam saatte 6 ton hamur işleme kapasitesiyle sadece TFI TAB Gıda Yatırımları bünyesindeki restoranların ihtiyaçlarını değil, Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinin de tost ekmeği tedarikini karşılamaktadır.

TAB Gıda, salata ihtiyaçlarını ise yine ekosistem şirketlerinden biri olan, fabrikası Antalya’da bulunan Fasdat Sebze Doğrama Tesisi’nden karşılamaktadır. Türkiye’nin en büyük lojistik operatörlerinden biri olan Fasdat Gıda her yıl 30 milyon kilometre yol, 7 adet deposundan ülkemizin 80 şehrine teslimat yapmaktadır. 29.602 m2 soğuk hava deposuna sahip olan şirket, her ay 6.500’ü aşkın sefer yapmaktadır. Ayrıca yalnızca teslimatla kalmayıp doğranmış salata ve dondurma ve milkshake özütleri ile gıda işleme süreçlerinde de faaliyet göstermektedir.

Mutfak ekipmanlarının kurulumu Mes Mutfak tarafından sağlanmakta ve düzenli olarak bakımları yapılmaktadır. Satın alma ve tedarik zinciri Fasdat isimli bir diğer grup şirketi tarafından sağlanmaktadır. Pazarlama hizmetleri Reklam Üssü tarafından verilmektedir.

EĞİTİM

TAB Gıda, misafirlerine daima en kaliteli ve hızlı hizmeti sunabilmek adına çalışanlarına oldukça donanımlı bir eğitim vermeye başlamış ve bu amaçla TAB Akademi'yi kurmuştur. Bu akademi sayesinde tüm çalışanlarına sektör hakkında oldukça donanımlı bir eğitim sunmakta olan TAB Gıda, çalışanlarının ilk günden itibaren gıda güvenliği, müşteri ilişkileri, gıda teknolojileri, elektro-mekanik ve pazarlama gibi alanlarda dersler almasını sağlayarak, genç ve profesyonel yönetici adayları yetiştirmektedir. TAB Gıda, kendi içinde tamamıyla bir akademi prosedürü izleyen TAB Akademi sayesinde A'dan Z'ye konusunda uzman çalışanlar yetiştirmeye devam etmektedir. Dijitale taşınan İK süreci ile birlikte, değişen iş hayatının da beklentilerini anlayarak çalışmalarını sürdüren teknolojik alt yapısını her geçen gün daha da güçlendirerek, çalışan deneyimi artırmak için uygulamaya koyduğu çalışmalardan biri olan TAB LINK ile de sektörünün dijital çalışan markası konumunu da pekiştirmektedir. Çeyrek asrı aşan tecrübesiyle hazırlayıp uyguladığı ‘’Meslek Standartları’, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanarak, ‘’Ulusal Meslek Standardı’’ olarak tescillenmiştir.

KALİTE

Gıda güvenliği ve kalite standartlarına büyük önem veren TAB Gıda, bünyesinde bulundurduğu her markanın ürünlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmasını ilke edinmiştir. TAB Gıda restoranlarında tüketiciye sunulan tüm et ürünlerinde dana eti ve tavuk eti kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ürünlerde Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun olmayan herhangi bir kullanım yoktur. Tüm ürünler sevk, pişirme ve servis standartları ile sağlık ve hijyen açısından uluslararası kalite standartlarına yüzde 100 uygun olarak hazırlanmaktadır.

Restoranlara giren tüm etler, BRC sertifikalı tedarikçilerden kapalı bir şekilde alınarak lojistik firmasının -18ºC sıcaklığındaki araçları ile sevk edilmektedir. Sevkiyat araçları restoranlara ulaştığında, yöneticiler tarafından araç ve etlerin sıcaklıkları kontrol edilerek, kayıt altına alınmaktadır. Teslimat sırasında son kullanma tarihleri ve ambalajlama prosedürleri kontrol edilen etler, soğuk zincir kırılmadan restoran depolarına taşınmaktadır. -18ºC ve (1-4)ºC olan depo sıcaklıkları üzerlerinde sıcaklık göstergeleri olmalarına rağmen manüel olarak her gün en az 3 defa ve her sevkiyat öncesinde termometre ile kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra tüm Türkiye’deki sevkiyatların takibi ve sevkiyat sırasındaki araçların sıcaklıkları ise izlenmektedir.

TAB Gıda tarafından tüm gıda ürünleri için özel sıcaklık ve tutma süresi standartları belirlenmiştir. Bu standartlar ürünlerin en iyi kalitede olmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca restoranlarda kullanılan tüm pişmiş etlerin iç sıcaklıkları maksimum 3 saatte bir defa olmak üzere günde 5-6 kez kontrol edilmektedir. Bu kayıtlar en az 3 yıl restoran arşivinde de saklanmaktadır.

Pişirme prosedürleri çiğ ette bulunması muhtemel olan tüm patojen (hastalık yapıcı) mikroorganizmaları öldürmek üzere dizayn edilmiştir. Tüm etler iç ısıları minimum 68ºC olarak pişirilmektedir.

Bununla birlikte restoranlarda servis edilen ve yağ içeren sosların yağ oranları yüzde 50 oranında azaltılmıştır. Ekmeklerde lezzet arttırıcı maddeler bulunmazken, şeker ve tuz ise minimum seviyelerde bulunmaktadır. Restoranlarımızda sunulan patatesler ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilirken; dondurma, milkshake gibi sütlü ürünler ise gerçek sütten imal edilmektedir.

Restoran zincirlerimizde tüm çalışanlar ‘gıda güvenliği’ ve ‘hijyen’ konusunda sertifikalı eğitime tabi tutulmaktadır. Tüm çalışanlar el yıkama prosedürlerine mutlak surette uymakta; personel ellerini her 15 dakikada bir minimum 38ºC su ile yıkanmaktadır.

Tüm tedarikçilerde BRC sertifikası ve uygulaması olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk kategorisine göre TAB Gıda Kalite Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Eksikliklerin giderilmesinden sonra tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda misafirlerine hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunularak müşteri memnuniyeti arttırılmaktadır.

İŞ ORTAKLARI

Restoranlarında kullandığı hammaddenin tamamını yurt içindeki büyük tedarikçilerden karşılayan TAB Gıda, Unilever, Coca-Cola, Fritolay, Amasya Et Ürünleri, Beypiliç, Exotic, Özgörkey, Atakey, Assan ve BTA gibi Türkiye'nin ve Dünya’nın en güvenilir markalarıyla birlikte çalışmaktadır.

MİSYON

Türkiye’de sektörünün lideri olan TAB Gıda'nın en önemli misyonu, Türk halkını sağlıklı ve lezzetli ürünleriyle buluşturmaya devam etmek, bunu yaparken hızlı ve güler yüzlü hizmetiyle tüm müşterilerinin restorandan memnun ayrılmasını sağlamaktır. Restoran sayılarını her geçen gün arttırarak Türk halkına daha çok noktadan hizmet ulaştırmaya çalışan TAB Gıda, sektöründeki liderliğini kaliteli ve lezzetli ürünlerinin verdiği güvene ve profesyonel iş anlayışına borçludur. 

TAB GIDA’NIN ÖDÜLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hızlı servis sektöründe kalite ve sağlık ilkelerinden asla taviz vermeyen TAB Gıda, hayatın en lezzetli dilimini sunan Sbarro®'yu Türk halkı ile 2006 yılında buluşturmuştur. Kısa sürede Türk halkının da beğenisini kazanmış Sbarro® lezzetleri Türkiye genelinde 80 restoranı ile birçok noktaya ulaşmaktadır.

TAB Gıda, eşsiz lezzet formülleriyle geleneksel lezzetlerini otantik tatlarla birleştiren, 12 saat önceden özel baharatlarla marine edilen, çıtır çıtır ve sıcacık servis edilen Popeyes® tavuklarını Türkiye’deki tavuk severler ile 2007 yılında buluşturmuştur. Popeyes®, Türkiye’de 200’ü aşkın restoran sayısına ulaşarak, tavuktan vazgeçemem diyenlerin lezzet durağı olmaya devam etmektedir.

 

Sıra dışı ve doyurucu lezzetlerin vazgeçilmez adresi Arby’s®, Türkiye’de TAB Gıda güvencesiyle 2010 yılında hizmet vermeye başlamıştır. ‘’Etçiyiz Biz” diyenlerin vazgeçilmez adresi haline gelen Arby’s®, Türkiye genelinde 70’den fazla restoranında geniş ürün yelpazesiyle lezzet tutkunlarına fırınlanmış dana etinin en özel halini sunmaktadır. 4 saat ağır ağır fırınlanmış dana etinden özenle dilimlenmiş Roast Beef,  özel baharatlarıyla 12 saat marine edilmiş 4 saat fırınlanmış biftek eti, 16 saat fırınlanmış özel Arby’s® teknikleriyle fümelenmiş kaburga eti ile et tutkunlarının gününe lezzet katmakta; sırrı şeklinde değil, lezzetinde gizli olan Curly Fries ile benzersiz seçenekler arayanların tek adresi olmaya devam etmektedir.

 

2013 yılında, 20 yıllık deneyimini işin ustalarıyla birleştirip Türkiye’nin döner restoran zinciri Usta Dönerci® markasını yaratan TAB Gıda, konusunda uzman çalışanlarıyla yüksek kalitede ürünlerini, uygun fiyat ve üstün hizmet kalitesi ile bütünleştirerek misafirlerine sunmaktadır. Usta Dönerci® ürünlerinin benzersiz lezzeti, özenle seçilen malzemelerden gelmektedir. “Güvenilir Kaynaktan Lezzetli Et, Hızlı Servis, Ulaşılabilir Fiyat” politikasından ödün vermeden, uluslararası kalite standartlarında üretim yapan tedarikçilerle çalışan Usta Dönerci®, misafirlerine her zaman kaynağı belli, kaliteli malzemeler ile hazırlanmış leziz, zengin ve ekonomik menüler sunmaktadır. Lokal lezzetleri menüsünde bulunduran Usta Dönerci®, özel sosu ve mis gibi tereyağıyla vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan nefis iskenderi ve doyurucu enfes dürümleri ile hızlı servis restoran sistemiyle modern bir şekilde hizmet vermektedir. TAB Gıda, Türkiye genelindeki 130’dan fazla Usta Dönerci® restoranında, misafirlerini geleneksel lezzet deneyimi yaşatmaya davet etmektedir.

 

2019 yılında kurulan Usta Pideci®, TAB Gıda’nın çeyrek asırlık tecrübesi ile Usta Dönerci®’ den sonra kendi yarattığı ikinci markasıdır. Özenle seçilen malzemeler, güvenilir kaynaktan gelen şarküteri ve dana eti ile klasik yöntemlere sadık kalarak hazırlanmış nefis pide çeşitleri sunan Usta Pideci®, “50 cm’lik Dev Pideler!” sloganı ile pide severlere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

DİKEY ENTEGRASYON

 

TAB Gıda, hızlı servis restoran zinciri kategorisinde dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosistemi kurmuştur. TAB Gıda’nın sistemi, gıda işletmeciliği konusundaki tüm sorunları kendi bünyesinde çözen bir sistemdir.

TAB Gıda markalarında kullanılan tüm et ürünleri Amasya'nın Suluova İlçe’sinde kurulu ve Grup şirketi olan ileri üretim teknolojisine sahip %100 takip edilebilirlik sistemi ile donatılmış Ekur Et Entegre tesislerinde üretilmektedir. Tesis, 100.000 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan 40 bin metre kare kapalı alanda, ortalama 5000 adet kapasiteli büyük baş hayvan besiciliği yapmaktadır. Yerel ve uluslararası standartlara uygun et üremi yapan, kesimden paketlemeye tamamıyla entegre bir üretim sistemi özelliğindeki Ekur Et Entegre, yılda 100.000 büyükbaş hayvan kesimi ve yıllık 33.600 ton karkas et işleme kapasitesine sahip Türkiye’nin en gelişmiş, son teknoloji tesisidir.

TAB Gıda markalarının patates ihtiyacını karşılayan, diğer bir grup şirketi olan, Afyon’da bulunan, Türkiye’nin en büyük patates işleme fabrikası Atakey, yıllık 80.000 ton kızartılmaya hazır patates üretimi ile dünyanın en büyük üreticilerinden biridir. 40.000-45.000 dekar tarım arazisinde 150.000-160.000 ton ham patates ekimini sözleşmeli tarım çerçevesinde gerçekleştirmektedir. En ileri teknoloji ile işlenen patatesleri sadece Türkiye’deki restoranlara değil, Çin’e de ihraç etmektedir. 22.000 ton mamul ürün ve 70.000 ton hammadde deposuna sahip olan Atakey hâlihazırda ortalama ayda 4.500 ton Türkiye, 2.500 ton ise Çin’ deki farklı bölgelere olmak üzere aylık 7.000 ton dondurulmuş parmak patates üretimi gerçekleştirmektedir.

TAB Gıda, pizza hamurundan hamburger ekmeğine kadar birçok unlu mamul ihtiyacını ekosistem şirketi Ekmek Unlu Gıda’dan karşılamaktadır. Ekmek Unlu Gıda Fabrikası, hamburger ve sandviç ekmeği ile biscuit ekmeği, panini, baget ekmeği ve pizza hamur üretim kapasitesine sahiptir. Aylık 40 milyon hamburger ekmeği ve 3 milyon adet tost ekmeği ile Türkiye’nin en büyük ekmek üretimi yapan fabrikalarından biridir. İleri teknolojisiyle kendi alanında dünyanın sayılı tesislerinden biri olan Ekmek Unlu Gıda, iki fabrikasında toplam saatte 6 ton hamur işleme kapasitesiyle sadece TFI TAB Gıda Yatırımları bünyesindeki restoranların ihtiyaçlarını değil, Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinin de tost ekmeği tedarikini karşılamaktadır.

TAB Gıda, salata ihtiyaçlarını ise yine ekosistem şirketlerinden biri olan, fabrikası Antalya’da bulunan Fasdat Sebze Doğrama Tesisi’nden karşılamaktadır. Türkiye’nin en büyük lojistik operatörlerinden biri olan Fasdat Gıda her yıl 30 milyon kilometre yol, 7 adet deposundan ülkemizin 80 şehrine teslimat yapmaktadır. 29.602 m2 soğuk hava deposuna sahip olan şirket, her ay 6.500’ü aşkın sefer yapmaktadır. Ayrıca yalnızca teslimatla kalmayıp doğranmış salata ve dondurma ve milkshake özütleri ile gıda işleme süreçlerinde de faaliyet göstermektedir.

Mutfak ekipmanlarının kurulumu Mes Mutfak tarafından sağlanmakta ve düzenli olarak bakımları yapılmaktadır. Satın alma ve tedarik zinciri Fasdat isimli bir diğer grup şirketi tarafından sağlanmaktadır. Pazarlama hizmetleri Reklam Üssü tarafından verilmektedir.

EĞİTİM

TAB Gıda, misafirlerine daima en kaliteli ve hızlı hizmeti sunabilmek adına çalışanlarına oldukça donanımlı bir eğitim vermeye başlamış ve bu amaçla TAB Akademi'yi kurmuştur. Bu akademi sayesinde tüm çalışanlarına sektör hakkında oldukça donanımlı bir eğitim sunmakta olan TAB Gıda, çalışanlarının ilk günden itibaren gıda güvenliği, müşteri ilişkileri, gıda teknolojileri, elektro-mekanik ve pazarlama gibi alanlarda dersler almasını sağlayarak, genç ve profesyonel yönetici adayları yetiştirmektedir. TAB Gıda, kendi içinde tamamıyla bir akademi prosedürü izleyen TAB Akademi sayesinde A'dan Z'ye konusunda uzman çalışanlar yetiştirmeye devam etmektedir. Dijitale taşınan İK süreci ile birlikte, değişen iş hayatının da beklentilerini anlayarak çalışmalarını sürdüren teknolojik alt yapısını her geçen gün daha da güçlendirerek, çalışan deneyimi artırmak için uygulamaya koyduğu çalışmalardan biri olan TAB LINK ile de sektörünün dijital çalışan markası konumunu da pekiştirmektedir. Çeyrek asrı aşan tecrübesiyle hazırlayıp uyguladığı ‘’Meslek Standartları’, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanarak, ‘’Ulusal Meslek Standardı’’ olarak tescillenmiştir.

KALİTE

Gıda güvenliği ve kalite standartlarına büyük önem veren TAB Gıda, bünyesinde bulundurduğu her markanın ürünlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmasını ilke edinmiştir. TAB Gıda restoranlarında tüketiciye sunulan tüm et ürünlerinde dana eti ve tavuk eti kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ürünlerde Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun olmayan herhangi bir kullanım yoktur. Tüm ürünler sevk, pişirme ve servis standartları ile sağlık ve hijyen açısından uluslararası kalite standartlarına yüzde 100 uygun olarak hazırlanmaktadır.

Restoranlara giren tüm etler, BRC sertifikalı tedarikçilerden kapalı bir şekilde alınarak lojistik firmasının -18ºC sıcaklığındaki araçları ile sevk edilmektedir. Sevkiyat araçları restoranlara ulaştığında, yöneticiler tarafından araç ve etlerin sıcaklıkları kontrol edilerek, kayıt altına alınmaktadır. Teslimat sırasında son kullanma tarihleri ve ambalajlama prosedürleri kontrol edilen etler, soğuk zincir kırılmadan restoran depolarına taşınmaktadır. -18ºC ve (1-4)ºC olan depo sıcaklıkları üzerlerinde sıcaklık göstergeleri olmalarına rağmen manüel olarak her gün en az 3 defa ve her sevkiyat öncesinde termometre ile kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra tüm Türkiye’deki sevkiyatların takibi ve sevkiyat sırasındaki araçların sıcaklıkları ise izlenmektedir.

TAB Gıda tarafından tüm gıda ürünleri için özel sıcaklık ve tutma süresi standartları belirlenmiştir. Bu standartlar ürünlerin en iyi kalitede olmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca restoranlarda kullanılan tüm pişmiş etlerin iç sıcaklıkları maksimum 3 saatte bir defa olmak üzere günde 5-6 kez kontrol edilmektedir. Bu kayıtlar en az 3 yıl restoran arşivinde de saklanmaktadır.

Pişirme prosedürleri çiğ ette bulunması muhtemel olan tüm patojen (hastalık yapıcı) mikroorganizmaları öldürmek üzere dizayn edilmiştir. Tüm etler iç ısıları minimum 68ºC olarak pişirilmektedir.

Bununla birlikte restoranlarda servis edilen ve yağ içeren sosların yağ oranları yüzde 50 oranında azaltılmıştır. Ekmeklerde lezzet arttırıcı maddeler bulunmazken, şeker ve tuz ise minimum seviyelerde bulunmaktadır. Restoranlarımızda sunulan patatesler ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilirken; dondurma, milkshake gibi sütlü ürünler ise gerçek sütten imal edilmektedir.

Restoran zincirlerimizde tüm çalışanlar ‘gıda güvenliği’ ve ‘hijyen’ konusunda sertifikalı eğitime tabi tutulmaktadır. Tüm çalışanlar el yıkama prosedürlerine mutlak surette uymakta; personel ellerini her 15 dakikada bir minimum 38ºC su ile yıkanmaktadır.

Tüm tedarikçilerde BRC sertifikası ve uygulaması olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk kategorisine göre TAB Gıda Kalite Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Eksikliklerin giderilmesinden sonra tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda misafirlerine hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunularak müşteri memnuniyeti arttırılmaktadır.

İŞ ORTAKLARI

Restoranlarında kullandığı hammaddenin tamamını yurt içindeki büyük tedarikçilerden karşılayan TAB Gıda, Unilever, Coca-Cola, Fritolay, Amasya Et Ürünleri, Beypiliç, Exotic, Özgörkey, Atakey, Assan ve BTA gibi Türkiye'nin ve Dünya’nın en güvenilir markalarıyla birlikte çalışmaktadır.

MİSYON

Türkiye’de sektörünün lideri olan TAB Gıda'nın en önemli misyonu, Türk halkını sağlıklı ve lezzetli ürünleriyle buluşturmaya devam etmek, bunu yaparken hızlı ve güler yüzlü hizmetiyle tüm müşterilerinin restorandan memnun ayrılmasını sağlamaktır. Restoran sayılarını her geçen gün arttırarak Türk halkına daha çok noktadan hizmet ulaştırmaya çalışan TAB Gıda, sektöründeki liderliğini kaliteli ve lezzetli ürünlerinin verdiği güvene ve profesyonel iş anlayışına borçludur. 

Popeyes® ödülleri için tıklayınız.