TAB Gıda Hakkında

Türkiye’de 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King®’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başlamıştır.

Hızlı servis sektöründe kalite ve sağlık ilkelerinden asla taviz vermeyen TAB Gıda, 2007 yılında, Napoli'nin geleneksel ve nefis 'İtalyan' lezzetlerini sunan Sbarro®'yu bünyesine katmıştır. 30’a yakın ilde 90’a yakın restoranı ile Napoli'nin geleneksel ve nefis İtalyan lezzetleri sunan Sbarro®'nun tüm dünyayla paylaştığı yüzlerce lezzet, TAB Gıda deneyimiyle Türkiye'nin birçok noktasına ulaşmaktadır.

Yine 2007 yılında TAB Gıda bünyesinde faaliyete geçen diğer bir marka, özel baharatlı tavuk parçalarını Türk halkıyla buluşturan Popeyes®'tır. Geleneksel tariflerin sıra dışı Louisiana mutfağıyla buluştuğu Popeyes®, eşsiz lezzetlerini Türkiye'de her geçen gün büyüyen restoran ağı ve bugün 40’tan fazla ilde 180’den fazla restoranı ile müşterilerine sunmaya devam etmektedir.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan ürünleriyle benzerlerinden ayrışmayı başaran Arby’s® de 2010 yılından bu yana TAB Gıda güvencesiyle Türkiye’de hizmet vermektedir. Farkı lezzetinde gizli olan özgün menüleri ile geleneksel fast food algısını değiştiren Arby’s®, Türkiye genelinde 50’den fazla restorana ulaşmıştır.

TAB Gıda, 2013 yılında sektördeki 20 yıllık deneyimini aktardığı Usta Dönerci® markasını yaratmıştır. Usta Dönerci®, konusunda uzman çalışanları ile birlikte en doğru ve uygun ürünü, en uygun fiyat ve en üstün hizmet kalitesi ile bütünleştirerek müşterilerine sunmayı hedeflemektedir. Usta Dönerci®'nin benzersiz lezzeti, özenle seçtiği malzemelerden ve geleneksel hazırlanış yöntemlerinden gelmektedir.

Klasik yapılış yöntemlerinden ödün vermeden yüksek hijyen koşullarında ürünler hazırlayan Usta Dönerci®, güvenilir, üstün kalite standartlarına sahip, leziz ürünler ve döner çeşitleri sunmaktadır. TAB Gıda, Usta Dönerci®'de müşterilerini Anadolu'nun binlerce yıllık lezzet geleneğini yaşamaya davet etmektedir. Usta Dönerci® bugün 80’den fazla restoranıyla Türkiye çağında ve KKTC’de hizmet vermektedir.

Dikey Entegrasyon

TAB Gıda, hızlı servis restoran zinciri kategorisinde dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosistemi kurmuştur. TAB Gıda’nın sistemi, gıda işletmeciliği konusundaki tüm sorunları kendi bünyesinde çözen bir sistemdir.

TAB Gıda markalarında kullanılan tüm et ürünleri Amasya'nın Suluova bölgesinde yer alan ve Grup şirketi olan Ekur Et Entegre tesislerinde üretilmektedir. Tesis, 40 bin m2 kapalı alanı ile toplamda 92 bin m2'lik bir alana yayılmaktadır. Kesimden paketlemeye tamamıyla entegre bir üretim sistemi özelliğindeki Ekur Et Entegre tesisi günde 400, yılda 120 bin büyükbaş hayvan kesimi ve yılda 33.600 ton karkas et işleme kapasitesiyle bölgenin besicilik faaliyetlerinin artmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Diğer bir grup şirketi olan Atakey Patates fabrikası ise TAB Gıda markalarının patates ihtiyacını karşılamaktadır. Atakey Patates 2013 yılında 50 milyon dolar yatırımla Afyon’da kurulmuştur ve yıllık 120.000 ton patates işleme kapasitesine sahiptir.

TAB Gıda, ürünlerinin lezzetinde büyük paya sahip olan ekmek ihtiyacını, yine grup şirketi olan ve aylık 15 milyon adet hamburger ekmeği üretim kapasitesi bulunan Ekmek Unlu Gıda’dan karşılamakta, böylece müşterilerine en lezzetli ve en yüksek standartlarda ürünler sunabilmeyi hedeflemektedir.

TAB Gıda, salata ihtiyaçlarını ise 2010 yılında kurulan ve fabrikası Antalya’da bulunan grup şirketi Fasdat Sebze Doğrama’dan karşılamaktadır. 1.500 kg/saat, günlük 2 vardiyada 22,5ton, aylık olarak 675 ton ve yıllık olarak da 8.100 ton sebze işleme kapasitesine sahip fabrikada yeşillikler ozonlu su ile yıkanıp el değmeden otomatik olarak paketlenmekte ve soğutmalı tırlarla restoranlara taşınmaktadır.

Mutfak ekipmanlarının kurulumu MES Mutfak tarafından sağlanmakta ve düzenli olarak bakımları yapılmaktadır. Restoran inşaatları Ekur İnşaat tarafından gerçekleştirilmekte, satın alma ve tedarik zinciri ise Fasdat isimli diğer grup firması tarafından sağlanmaktadır. Reklam hizmetleri Reklam Üssü tarafından verilmektedir.

Eğitim

TAB Gıda, müşterilerine daima en kaliteli ve hızlı hizmeti sunabilmek adına çalışanlarına oldukça donanımlı bir eğitim vermeye başlamış ve bu amaçla TAB Akademi'yi kurmuştur. Bu akademi sayesinde tüm çalışanlarına sektör hakkında oldukça donanımlı bir eğitim sunmakta olan TAB Gıda, çalışanlarının ilk günden itibaren gıda güvenliği, müşteri ilişkileri, gıda teknolojileri, elektro-mekanik ve pazarlama gibi alanlarda dersler almasını sağlayarak, genç ve profesyonel yönetici adayları yetiştirmektedir. TAB Gıda, kendi içinde tamamıyla bir akademi prosedürü izleyen TAB Akademi sayesinde A'dan Z'ye konusunda uzman çalışanlar yetiştirmeye devam etmektedir.

Kalite

Gıda güvenliği ve kalite standartlarına büyük önem veren TAB Gıda, bünyesinde bulundurduğu her markanın ürünlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmasını ilke edinmiştir. TAB Gıda restoranlarında tüketiciye sunulan tüm et ürünlerinde dana eti ve tavuk eti kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ürünlerde Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun olmayan herhangi bir kullanım yoktur. Tüm ürünler sevk, pişirme ve servis standartları ile sağlık ve hijyen açısından uluslararası kalite standartlarına yüzde 100 uygun olarak hazırlanmaktadır.

Restoranlara giren tüm etler, BRC sertifikalı tedarikçilerden kapalı bir şekilde alınarak lojistik firmasının -18ºC sıcaklığındaki araçları ile sevk edilmektedir. Sevkiyat araçları restoranlara ulaştığında, yöneticiler tarafından araç ve etlerin sıcaklıkları kontrol edilerek, kayıt altına alınmaktadır. Teslimat sırasında son kullanma tarihleri ve ambalajlama prosedürleri kontrol edilen etler, soğuk zincir kırılmadan restoran depolarına taşınmaktadır. -18ºC ve (1-4)ºC olan depo sıcaklıkları üzerlerinde sıcaklık göstergeleri olmalarına rağmen manüel olarak her gün en az 3 defa ve her sevkiyat öncesinde termometre ile kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra tüm Türkiye’deki sevkiyatların takibi ve sevkiyat sırasındaki araçların sıcaklıkları ise izlenmektedir.

TAB Gıda tarafından tüm gıda ürünleri için özel sıcaklık ve tutma süresi standartları belirlenmiştir. Bu standartlar ürünlerin en iyi kalitede olmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca restoranlarda kullanılan tüm pişmiş etlerin iç sıcaklıkları maksimum 3 saatte bir defa olmak üzere günde 5-6 kez kontrol edilmektedir. Bu kayıtlar en az 3 yıl restoran arşivinde de saklanmaktadır.

Pişirme prosedürleri çiğ ette bulunması muhtemel olan tüm patojen (hastalık yapıcı) mikroorganizmaları öldürmek üzere dizayn edilmiştir. Tüm etler iç ısıları minimum 68ºC olarak pişirilmektedir.

Bununla birlikte restoranlarda servis edilen ve yağ içeren sosların yağ oranları yüzde 50 oranında azaltılmıştır. Ekmeklerde lezzet arttırıcı maddeler bulunmazken, şeker ve tuz ise minimum seviyelerde bulunmaktadır. Restoranlarımızda sunulan patatesler ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilirken; dondurma, milkshake gibi sütlü ürünler ise gerçek sütten imal edilmektedir.

Restoran zincirlerimizde tüm çalışanlar ‘gıda güvenliği’ ve ‘hijyen’ konusunda sertifikalı eğitime tabi tutulmaktadır. Tüm çalışanlar el yıkama prosedürlerine mutlak surette uymakta; personel ellerini her 15 dakikada bir minimum 38ºC su ile yıkanmaktadır.

Tüm tedarikçilerde BRC sertifikası ve uygulaması olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk kategorisine göre TAB Gıda Kalite Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Eksikliklerin giderilmesinden sonra tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda müşterilerine hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunularak müşteri memnuniyeti arttırılmaktadır.

İş Ortakları

Restoranlarında kullandığı hammaddenin tamamını yurt içindeki büyük tedarikçilerden karşılayan TAB Gıda, Unilever, Pepsi, Fritolay, Amasya Et Ürünleri, Beypiliç, Exotic, Özgörkey, Atakey, Assan ve BTA gibi Türkiye'nin ve Dünya’nın en güvenilir markalarıyla birlikte çalışmaktadır.

Misyon

Türkiye’de sektörünün lideri olan TAB Gıda'nın en önemli misyonu, Türk halkını sağlıklı ve lezzetli ürünleriyle buluşturmaya devam etmek, bunu yaparken hızlı ve güler yüzlü hizmetiyle tüm müşterilerinin restorandan memnun ayrılmasını sağlamaktır. Restoran sayılarını her geçen gün arttırarak Türk halkına daha çok noktadan hizmet ulaştırmaya çalışan TAB Gıda, sektöründeki liderliğini kaliteli ve lezzetli ürünlerinin verdiği güvene ve profesyonel iş anlayışına borçludur. Türkiye'nin istihdamına da büyük katkı sağlayan TAB Gıda'nın franchise işletmecileriyle beraber çalışan sayısı 20.000’dir, bu da TAB Gıda'nın ülke ekonomisine olan katkısını göstermektedir.

Popeyes® ödülleri için tıklayınız.